Untitled document


HOMLOKZATI SZINEZŐANYAGOK:

Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolat:

Név: Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolat
Kiszerelés: 15 és 25 kg-os műanyag vödörben
Gyártó: POLIFARBE
Szín: A POLI-FARBE, NCS, COLOUR HARMONY, RAL színkártyák alapján rendelhető

Dekoratív, kiváló ido~járásállóságú, színtartó felületet biztosít. Bevonata lég- és páraáteresztő, jól tapad, nem repedezik. A felület vízlepergető, elpiszkolódásra kevéssé hajlamos. A különböző szemcseméret változatos, kapart és gördülő struktúra kialakítását teszi lehetővé.

Alkalmazási terület:
Épülethomlokzatok, falfelületek, továbbá egyéb kül- és beltéri vakolt és betonfelületek bevonására, valamint a Policolor hőszigetelő rendszer záró rétegeként a díszíto bevonat kialakítására alkalmazható.

Választék:
A POLI-FARBE, NCS, COLOUR HARMONY, RAL színkártyák alapján rendelhető. 15 és 25 kg-os műanyag vödörben kapható.

Felhasználás:
Simított vakolatra vékonyvakolatként való felhasználásnál a falfelületnek tisztának, száraznak kell lennie. A felületről a port és a laza, málló részeket el kell távolítani. Első rétegben Inntaler diszperziós mélyalapozót alkalmazzunk. Ezután a a tökéletes fedés biztosítására a vakolatok alá először a megfelelő színre színezett Policolor vékonyvakolat alapozó használatát javasoljuk. Majd 2-4 óra száradási idő után hordjuk fel a Policolor diszperziós nemesvakolatot. A Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként történo alkalmazásnál a felületre először ragasszuk fel a polisztirol táblákat, majd hordjuk fel a ragasztóhabarcsot, ezután ágyazzuk be az üvegszövetet és fessük le a vékonyvakolat alapozóval. Erre a rétegre hordjuk fel a Policolor diszperziós homlokzati nemesvakolatot. Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű nemesvakolatot csak kis felületen alkalmazzunk, mert erős napsütés hatására a hőszigetelő rendszer túlzott felmelegedését okozhatja, ami annak élettartalmát lerövidíti.

Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval, illetve megfelelő szóróberendezéssel. A kívánt struktúrát a még nedves vakolaton alakítsuk ki műanyag simítóval.Egybefüggő felületeken egy munkafolyamatban végezzük a vakolat felhordását, hogy ne keletkezzen munkahézag. Szükség esetén Inntaler homlokzat diszperziós falfestékkel átfesthető. Felhordani +5°C és +25°C közötti levegő-és falhomérséklet mellett lehet. Tuzo napon, esoben illetve erosen párás időben kerüljük a vakolat felhordását. Munkavégzés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt vakolat már csak agresszív oldószerrel távolítható el.

Felületi megjelenés: matt, rusztikus, fehér és szín
Száradási idő: 20°C-on: kb. 24 óra
Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: 12 hónapig
Felhordás: rozsdamentes acélsimítóval, szóróberendezéssel
Hígítás: nem szükséges
Anyagszükséglet: 1 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúra): 1,6 kg/m2; 1,5 mm-es szemcseméretnél (kapart struktúr
Összetétel:

Műanyagdiszperzió, pigment, kálcium-karbonát, víz, festékadditív