Untitled document


HOMLOKZATFESTÉKEK:

Inntaler homlokzat diszperziós falfesték:

Név: Inntaler homlokzat diszperziós falfesték
Kiszerelés: 2, 4, 8, 15 és 16 literes műanyag vödörben
Gyártó: POLIFARBE
Szín: A POLI-FARBE, NCS, COLOUR HARMONY, RAL színkártyák alapján rendelhető

Különleges minőségű, kiváló időjárásállóságú, rendkívül kiadós, színtartó termék. Bevonata tartós, esztétikus, jó pára- és légáteresztő.

Alkalmazási terület:
Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri vakolt-, beton- és gipszfelületek festésére alkalmas.

Választék:
A POLI-FARBE, NCS, COLOUR HARMONY, RAL színkártyák alapján rendelhető. Egyedi színek beállítása külön egyeztetés szerint. 2, 4, 8, 15 és 16 literes műanyag vödör.

Felhasználás:
A festendo felületeknek tisztának, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a falfelületeket gletteléssel ki kell javítani. A gletteléshez ajánljuk a Corso külső glettanyagot. Új felületek festésénél, valamint a megfeleloen kijavított, glettelt régi felületek megerosítésére, és a szívóképesség kiegyenlítésére alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. A mélyalapozó száradása után kezdhetjük meg a festést az Inntaler homlokzat diszperziós falfestékkel a festék alapos felkeverése után. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással történhet 2-3 rétegben. A rétegek felhordása között biztosítsunk megfelelo - kb. 4 óra - száradási időt. A festék kiadósságát nagy mértékben befolyásolja a felület minosége. Festeni +5°C és +30°C közötti levegő- és falhőmérséklet mellett lehet. Tűzo napon, esőben illetve erősen párás időben kerüljük a festék felhordását. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak agresszív oldószerrel távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

Felületi megjelenés: matt, fehér
Száradási idő: 20°C-on: 4 óra
Átfesthetőség: 20°C-on: 4 óra
Tárolás: 5-25°C homérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: 24 hónapig
Felhordás: szórással, hengerezéssel, ecseteléssel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Hígítás: max. 5% vízzel
Kiadósság: 1,5-2 m2/liter, 2 rétegben, a felület minoségétol függoen

Összetétel:
Muanyagdiszperzió, pigment, kálcium-karbonát, festékadditív, víz


 Inntaler Szilikát homlokzatfesték:

Név: Inntaler Szilikát homlokzatfesték
Kiszerelés: 2, 4, 8 és 16 literes muanyag vödörben
Gyártó: POLIFARBE
Szín: A POLI-FARBE, NCS, COLOUR HARMONY, RAL színkártyák alapján rendelhető

Műanyag diszperzióval kombinált szilikát alapú festék, amely a diszperziós és a hagyományos szilikátfestékek előnyös tulajdonságait egyesíti. Bevonata matt, színtartó, kiváló időjárásállóságú, az alaphoz kiválóan tapad. Lég- és pára áteresztő képessége kiemelkedő, sokkal intenzívebb természetes átszellőzést biztosít, mint a diszperziós falfestékek. Műemlék épületek festésére is alkalmas.

Alkalmazási terület:
Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri falfelületek vagy már korábban szilikátfestékkel illetve mésszel festett falfelületek bevonására használható. Gipsz- és korábban diszperziós festékkel festett felületeken ne alkalmazzuk!

Választék:
A POLI-FARBE és a COLOUR HARMONY színkártyák alapján rendelhető. 2, 4, 8 és 16 literes muanyag vödörben kapható.

Felhasználás:
Az alapfelületnek szilárdnak, tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A régi felületekrol a táskásodó, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Új vakolatok festésénél, valamint az elokészített régi vakolatok megerosítésére javasoljuk az Inntaler szilikát mélyalapozó használatát. Az alapozott felületre min. 12 óra kötési ido után hordható fel az Inntaler szilikát homlokzatfesték, melyet a felhasználás elott gondosan fel kell keverni. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel történhet 2-3 rétegben. Az egybefüggo felületeket minél gyorsabban, megszakítás nélkül célszeru festeni, a szomszédos munkafelületek határvonalát jól eldolgozva. A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelo - 12 óra -kötési idot. Festeni +5°C és +30°C közötti levego- és falhomérséklet mellett lehet. Tuzo napon, esoben illetve erosen párás vagy szeles idoben kerüljük a festék felhordását, mert az egyenetlen száradás miatt foltosodás jelentkezhet. A termék erosen lúgos kémhatású, a festésre nem kerülo, mázolt, üveg- és egyéb felületeket a maró hatás ellen letakarással védeni kell. Az elcsöppent festéket azonnal bo vízzel le kell mosni. A termék a gyártástól számított három nap érési ido után használható. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

Felületi megjelenés: matt, fehér és színes
Száradási idő: 20°C-on: 12 óra
Átfesthetőség: 20°C-on: 12 óra
Tárolás: 5-25°C homérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: 12 hónapig
Felhordás: hengerezéssel, ecseteléssel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Hígítás: max. 5% vízzel
Kiadósság: 1,6 m2/liter, 2 rétegben, erosen függ a felület minoségétol

Összetétel:
Kálium-szilikát, muanyag diszperzió, pigment, kálcium-karbonát, festékadditív, víz


Mészfesték kültéri:

Név: Mészfesték kültéri
Kiszerelés: 14 liter
Gyártó: POLIFARBE
Szín: 

Alkalmazási terület: 
Javasoljuk kültéri új, legalább 28 napos, száraz, mész, és mész-cementes vakolatok, beton felületek festésére, régi meszelt felületek felújítására. A mészfesték kiváló fehérséggel, fedőképességgel, nagyon jó páraáteresztő és víztaszító képességgel rendelkezik. A fal természetes légzését biztosítja, víztaszító hatásának következtében a nedvességet nem szívja fel. A mész fertőtlenítő, penész- és gombaölő hatása is érvényesül. 2-3 rétegben felhordva fehér, tartós bevonatot ad. Használata környezetkímélő, gazdaságos.

Felhasználás:
Felhasználás előtt a festéket jól fel kell keverni, és vízzel megfelelően hígítani kell. A hígítás mértékét a felhordás módja, a felület szívóképessége, a felület és a levegő hőmérséklete, valamint a páratartalom határozza meg. A festendő felületnek tisztának, száraznak, por- és szennyeződésmentesnek kell lennie. Régi meszelt felületekről a laza, repedezett részeket kaparással el kell távolítani és a felületet hasonló szívóképességű anyaggal kell kijavítani. Ha ugyanis a javított felület erősebben szív, nem lesz egyenletes a bevonat, színezés esetén foltos maradhat.Új vakolt felületre 3 réteg, régi felületre 2 réteg felfestése szükséges. Az első rétegnél nagyobb – 15-20 %-os, a második és harmadik rétegnél kb.10 % hígítás szükséges. A rétegek között hőmérséklettől függően 4-6 óra száradási időt kell biztosítani.
A festést nem szabad tűző napsütésben, 30°C fölötti hőmérsékleten, csapadékos időben és+ 5 °C-nál alacsonyabb levegő- és falhőmérsékletnél végezni.

A munkaeszközök festés után közvetlenül vízzel elmoshatók.

A festék maximum 5 % mészhez alkalmas INNTALER színezőfestékkel és POLI-FARBE színezőpasztával színezhet?. A színezőpasztát először kis menyiségű vízzel, majd a festék kis részletével keverjük el, majd az összes festékhez adjuk, és jól összekeverjük. A tökéletes színazonosság érdekében a felhasználáshoz szükséges összes festéket egyszerre javasolt beszínezni. A POLI-FARBE KÜLTÉRI MÉSZFESTÉK fagyveszélyes.

Felhordás: ecsettel, hengerrel 
Hígítás: vízzel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Száradási idő: 20°C-on maximum 24 óra
Átfesthetőség: 20°C-on 15-20 óra
Kiadósság: 3-4 m2/l /2 rétegben / a felület érdességétől függően
Tűzveszélyességi fokozat: nem tűzveszélyes
Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban 12 hónapig
Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten, fagyveszélyes!
Választék: 14 literes műanyag vödörben