Untitled document


VÍZZEL HIGÍTHATÓ LAZÚROK:

BONDEX 3312 - Bondex vizes zselés lazúr:


Név: BONDEX 3312 - Bondex vizes zselés lazúr
Kiszerelés: 0,75 liter, 2,5 liter
Gyártó: Bondex
Szín: 

Gyorsan száradó, vízbázisú lazúrfesték új akriltechnológiával, mely  a felhordott rétegek számától függően matt, illetve selyemfényű bevonatot képez.

Felhasználási terület:
Bel- és kültéri szívóképes fafelületeken. Mérettartó és nem mérettartó faszerkezeteken egyaránt.

Tulajdonságok:
• Víz- és időjárásálló.
• A felhordott réteg védelmet nyújt a penészekkel és a kékfoltosodással szemben.
• Vízbázisú, ideális olyan kényes helyeken, mint kórházak, óvodák stb.
• Minden fafajtára felhordható
• Egyszerű karbantartani

Felhasználási javaslat: 

Az előzetesen festett vagy lakkozott területeket a nyers fáig le kell gyalulni, vagy csiszolni. Az algát, zsírt és piszkot el kell távolítani. Az új, vagy kezeletlen puhafát Bondex alapozóval kell kezelni.
Nedvességtartalom: puhafa esetén max. 15%, keményfa esetén max. 12% lehet.
A kezelés során 2-3 réteg Bondex Quick Drying Woodstaint-t vigyünk fel ecsettel. Ne használja a terméket 5°C alatt, vagy 80% relatív páratartalom felett.

Jótanácsok:
Rendszerben való felhasználás esetén az első réteg ideálisan Bondex fakonzerváló. Ezután kerüljön felhordásra a 2-3 réteg Quick Drying Woodstain.
 

 


BONDEX 4256 - Fafesték:


Név: BONDEX 4256 - Fafesték
Kiszerelés: 0,75 liter; 2,5 liter
Gyártó: Bondex
Szín: összes szín

Vízbázisú fafesték minden kül- és beltéri fafelületre. Akár 12 év védelmet biztosít. Megfelel DIN/EN 71, 3. előírásainak, így száradás után gyermekjátékokon is biztonságos.


BONDEX 4538 - Színtelen Long life:


Név: BONDEX 4538 - Színtelen Long life
Kiszerelés: 0,75 liter; 2,5 liter
Gyártó: Bondex
Szín: 

Új akriltechnológián alapuló, vízbázisú, selyemfényű színtelen lazúr. Speciális UV-álló adalékot tartalmaz, mely nem módosítja a fa eredeti színét.

Felhasználási terület:

Minden fafelületen/fafajtán alkalmazható rendszerben a fakonzerválóval. Nem ajánlott vízszintes felületekre, pl. teraszokra. 

Tulajdonságok:
• Védi a fát az UV-sugárzás ellen. A filmréteg védelmet nyújt a gombásodás és az algásodás ellen.
• A filmréteg víztaszító természete miatt véd az esőtől és a nedvességtől, 
• Fénye a felhordott rétegek számától függően matt, ill. selyem.
• Dekoratívan kiemeli a fa erezetét

Felhasználási javaslat: 

Elsősorban friss, vagy jó állapotban lévő luc- és erdei fenyőn, illetve friss, vagy jó állapotban lévő borovi fenyőn, tikfán, cédruson és tölgyön használható. A felületnek tisztának, száraznak és szilárdnak kell lennie. A fa nedvességtartalma puhafa esetén max. 15%, keményfa esetén max. 12% lehet. Ne használja olyan vízoldékony színanyagokat tartalmazó fatípusokon, mint például a vörösfenyő.
Nem ajánlott előzetesen más rendszerrel kezelt fafelületre. A már festett vagy lakkozott területeket a nyers fáig le kell gyalulni, vagy csiszolni. A gyantát, zsírt és piszkot el kell távolítani. Az új, vagy kezeletlen puhafát Bondex alapozóval kezelje.

 


Boróka Classic fabevonó lazúr alapozó és bevonó egyben:


Név: Boróka Classic fabevonó lazúr alapozó és bevonó egyben
Kiszerelés:
Gyártó: Bondex
Szín: 

Lazúr alapozó és bevonó egyben.

Vízzel hígítható, selyemfényű, kiváló időjárásállósággal rendelkező vékonylazúr. A fa felületébe nagyon jól beszívódik, szerkezetét kiemeli. Biocidot és UV-sugárzás ellen védő adalékot is tartalmaz. A védelemhez külön alapozó nem szükséges.

Nem mérettartó fafelületekre - faház, zsalugáter, kerítés, pergola, verébdeszka - alkalmazható. Konzerváló alapozó nélkül hosszan tartó védelmet biztosít. Puha- és keményfa felületek festésére is alkalmas.


Boróka fabevonó lazúr:


Név: Boróka fabevonó lazúr
Kiszerelés:
Gyártó: Bondex
Szín: Színtelen beltéri, színtelen kültéri, fenyo beltéri, fenyo kültéri kül- és beltérre:tölgy,dió, mahagóni,ében, paliszander,cseres

Vízzel hígítható vastaglazúr. Bevonata dekoratív, fényes, az ido~járásnak, UV-sugárzásnak kiválóan ellenáll. A fa természetes légzését nem gátolja, szerkezetét nem fedi el, tartós védelmet biztosít. Magyar Termék Nagydíj 2006 díjazott termék.

Alkalmazási terület:

Kül- és beltéri fafelületek -pl. pergola, kerítés, faburkolatok, lépcsok, ajtók, ablakok -védelmére, díszítő festésére alkalmas. Kültéren a fa megfelelő védelmét a Boróka fakonzerváló alapozó biztosítja, melyet kültéri festésnél feltétlenül alkalmazni kell.

Választék:

Színtelen beltéri, színtelen kültéri, fenyo beltéri, fenyo kültéri kül- és beltérre:tölgy,dió, mahagóni,ében, paliszander,cseresznye, vörösfenyo, gesz

Felhasználás:

Használat előtt a festéket jól fel kell keverni. Új, légszáraz fafelület festése elott csiszolást, portalanítást és szükség esetén észterhígítóval gyantamentesítést kell végezni. A lazúrfesték beltéren történő alkalmazásánál az első réteget 10% vízzel való hígítás után kell a fa szálirányában - egyenletes rétegben -puha ecsettel vagy lakkhengerrel felhordani. A második réteget 34 óra száradás után lehet felhordani, hígítás nélkül. Elotte ajánlatos a felületet finoman megcsiszolni. Eros mechanikai igénybevételnek kitett felületen 1-2 réteg lazúr felhordása után ? amint a kívánt színt elérjük ? alkalmazhatunk Boróka parkettlakkot 2 rétegben. Így különösen ellenálló bevonatot kaphatunk. Kültéri alkalmazásnál a felületelokészítés után Boróka fakonzerváló alapozót kell alkalmazni. Az alapozó megfelelo száradása után - csiszolás nélkül - két rétegben kell felhordani a Boróka fabevonó lazúrt, 3-4 óra száradási ido közbeiktatásával. Felújításnál csiszolás, portalanítás után 1-2 réteg lazúrfesték felhordása szükséges, hígítás nélkül. A különbözo színu lazúrok egymással keverhetok. A festést 10°C hőmérséklet alatt ne végezzük. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

Felületi megjelenés: fényes, áttetszo, színes
Száradási idő: 3-4 óra
Átfesthetőség: 3-4 óra
Tárolás: 5-25°C homérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: 24 hónapig
Felhordás: ecsettel, lakkhengerrel
Javasolt rétegszám: 2 réteg
Hígítás: beltéri felhasználásnál max. 10% vízzel, az elso rétegnél kültéri felhsználásnál nem javasolt
Kiadósság: 12-14 m2/liter egy rétegben

Összetétel:

Akrilát-diszperzió, pigment, víz, propilén-glikol, festékadditív


FACTOR Aqua Vastaglazúr:


Név: FACTOR Aqua Vastaglazúr
Kiszerelés: 0,75 liter, 2,5 liter, 5 liter, 20 liter
Gyártó: Festék Bázis
Szín: Színtelen, Fenyő, Kőris, Vörösfenyő, Teak, Mahagóni, Cseresznye, Tölgy, Gesztenye, Dió, Paliszander, Zöld

Alkalmazás:

  A FACTOR AQUA VASTAGLAZÚR kül- és beltéri fafelületek (ajtó, ablak, zsalugáter, oromdeszka, fakerítés, lambéria, kerti bútor, stb.) hosszantartó védelmét biztosítja. Használatával dekoratív, áttetsző, selyemfényű védőfilm hozható létre a fa felületén. A bevonat kiemeli és látszatni engedi a fa természetes erezetét és védi a fát az időjárás, különösen a napsugárzás káros hatásaitól. Nem alkalmas a már oldószer alapú lazúrral kezelt felületek átfestésére.

 Felület előkészítése:

 Távolítsuk el maradéktalanul a szennyeződéseket, vagy a régi bevonatokat. Dörzspapírral csiszoljuk át és portalanítsuk le. Az esetleges gyantakiválásokat nitrohígítóval távolítsuk el. A lemosott részeken a hígító teljes száradása után szabad csak festeni. Kültéri felületek esetén javasoljuk a FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ ALAPOZÓ használatát.

 Felület festése:

 A FACTOR AQUA VASTAGLAZÚRRAL csak + 10 °C feletti hőmérsékleten szabad dolgozni. Alaposan keverjük fel a terméket, majd kezdjük meg a festést a fa szálirányával megegyező irányba. Használjunk puha vagy speciális vizes lazúrra használatos ecsetet. Az első réteg esetén 15%-os, továbbiakban 10%-os hígítás javasolt. A nagy időjárási terheléseknek kitett felületeknél 3 réteg felhordása célszerű. A festések között legalább 4 óra száradási időt biztosítsunk. A különböző színek a fa alapszínének, szívóképességének és a rétegszámnak függvényében eltérhetnek a színkártya színeitől, így minden esetben javasoljuk próbafestés elvégzését. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitróhígító) távolítható el. 
A festett fa nedvességtartalma maximum 20 % lehet.

 Tecnikai adatok:

 

Kiadósság: 11-13 m2/liter 

Száradási és átvonhatósági idő ( 25 oC –on ): 4 óra 

Felhordás: Ecsettel, hengerrel, szórással

Hígítás: Vízzel 

Felhasználhatósági idő ( 5-25 oC –on tárolva ): 2 év 

Összetétel: Víz, akril emulzió, fényálló pigmentek. 

Veszélyes anyag tartalom: Propilén glikol < 1 %

Kiszerelés: 0,75 liter, 2,5 liter, 5 liter, 20 liter 

Fényesség: Selyemfényű 

Szín: Színtelen, Fenyő, Kőris, Vörösfenyő, Teak, Mahagóni, Cseresznye, Tölgy, Gesztenye, Dió, Paliszander, Zöld