Untitled document


GLETTEK, FALTAPASZOK:

Corso beltéri meszes glett:


Név: Corso beltéri meszes glett
Kiszerelés: 5 kg, 20 kg
Gyártó: POLIFARBE
Szín: 
A Poli-Farbe Corso beltéri meszes glett lakóépületek és középületek nem vizes helyiségei beton és vakolt felületeinek glettelésére, valamint tapétázás vagy festés előtti glettelésre használható.

Felhasználás: Az alapot tisztítsuk meg a szennyeződésektől, laza részektől, habarcsmaradványoktól. A túlzottan porózus alapot glettelés előtt INNTALER diszperziós mélyalapozóval alapozzuk. A porkeveréket az előírt mennyiségű vízzel keverjük össze, majd annyi vízzel egészítsük ki, hogy egyenletes, pasztaszerű, könnyen felhordható anyagot kapjunk. Öt perc pihentetés után újra átkeverve az anyag felhasználásra kész.

Összetétel: ásványi töltőanyag, adalékanyag, mészhidrát, műanyagdiszperzió
Vízigény: 4-4,5 liter víz 10 kg poranyaghoz
Kötési idő: 4-8 óra
Átfesthető: 24 óra után
Csiszolható: 4-8 óra után
Anyagszükséglet: 1,5 kg/m2/mm
Szavatossági idő: eredeti csomagolásban, száraz helyen tárolva a gyártástól számított 1 év
Xi Irritatív
Választék: 5 és 20 kg-os papírzsák


Modellgipsz:


Név: Modellgipsz
Kiszerelés: 1, 2, 5, 10, 40 kg
Gyártó: Horváth
Szín: 

Alkalmazási terület: Kiválóan alkalmas kötőanyagként általános építőipari célokra, vékony falú elemekhez, díszítő építőipari célokra (stukkók, gipszszobrászat), valamint vakolási munkákhoz, hézagok tömítéséhez és egyéb különleges célokra. Extra szemcsefinomságú, nagy nyomószilárdságú, szuperfehér.

Felhasználási útmutató:
- A modell gipszet megfelelő mennyiségű vízzel (körübelül 60% gipsz és 40% víz) keverjük csomómentesre.
- Kötési idő: 10-20 perc.

Tárolhatóság: Szavatosságát száraz helyen, ép csomagolásban 1 évig őrzi meg.

Kiszerelési egységek: A termék 1, 2, 5, 10, 40 kg-os nylonzacskós és 1, 2 kg-os papírtasakos kiszerelésben kerül forgalomba.


Poli-Farbe Platinum finomglett:


Név: Poli-Farbe Platinum finomglett
Kiszerelés: 1 és 5 kg-os kiszerelés muanyag vödörben
Gyártó: POLIFARBE
Szín: sima fehér

Festés és tapétázás elo~tt alkalmazható, felhasználásra kész finomglett. Könnyen felhordható. A glettelt felület sima, egyenletes, fehér, finoman csiszolható.

Alkalmazási terület:

Beltéren -megfelelo szilárdságú habarcs (Hvb 8), légszáraz beton (min. 14 napos) és különbözo falfelületek -cementkötésu lapok, gipszkarton lemezek -egyenetlenségeinek eltüntetésére, sérülések, repedések megszüntetésére alkalmazható, max. 2 mm vastagságban.

Választék:

1 és 5 kg-os kiszerelés muanyag vödörben

Felhasználás:

Száraz, tiszta, portól, szennyezodéstol mentes felületre kézzel, glettvassal hordhatjuk fel a felhasználásra kész Platinum finomglettet. Az erosen szívó, ill. új felületeknél glettelés elott Inntaler Diszperziós Mélyalapozót kell használni. Nagyobb repedések, mélyedések javítását mindenképpen két réteg felhordásával javasoljuk. A rétegek felhordása között a megfelelo száradási idot kell biztosítani. A száradási ido függ a rétegvastagságtól és a homérséklettol. Az anyag jól terül, ezért szép sima felület készítheto. Ívelt felület vizes ecsettel alakítható ki. A glettelt felület 2-4 óra után finoman csiszolható. A tapaszolást ne végezzük +5°C alatti levego-és felülethomérsékletnél. A tapaszolt felület portalanítás után diszperziós festékkel -ecseteléssel, szórással vagy hengerezéssel - átfestheto. A glettelt felületet nem kell mélyalapozni. A glett igény szerint színezheto max. 3% Poli-Farbe színezo~pasztával. Használat után a munkaeszközöket vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt tapasz csak agresszív oldószerrel távolítható el. A javítást követoen edényben maradt tapasz felületét célszeru elsimítani, és az edényt gondosan lezárni. Így elkerülheto a termék borösödése, beszáradása. A következo használat elott a felületi száradás következtében esetleg keletkezett megkeményedett réteget el kell távolítani.

Felületi megjelenés: sima, fehér
Száradási idő: 20°C-on: kb. 4 óra 1 mm-es rétegvastagságban
Átfesthetőség: 20°C-on: kb. 4 óra 1 mm-es rétegvastagságban
Tárolás: 5-25°C homérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: 12 hónapig
Felhordás: acélsimítóval
Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
Hígítás: szükség esetén max. 2-3% vízzel
Anyagszükséglet: 1,5-2 kg/m2/1 mm

Összetétel:

muanyagdiszperzió, kalcium-karbonát, festékadditív, víz

 


Polifarbe beltéri glett:


Név: Polifarbe beltéri glett
Kiszerelés: 1 kg, 5 kg, 25 kg
Gyártó: POLIFARBE
Szín: 
Alkalmazási terület: Vakolt felületek glettelésére (0-2 mm), Ytong falak és vasbeton felületek (2-5 mm) kiegyenlítésére használható gipszbázisú glettanyag. Könnyen bedolgozható, magas fehérségű massza, mellyel teljesen sima felület hozható létre. Csak beltéri helyiségekben használható. Festés és tapétázás alá kiválóan alkalmazható, csempeburkolat alá a vékony rétegvastagság miatt nem alkalmazható! Csak +5°C környezeti hőmérséklet felett használható.

Felhasználás:
1. Előkészítés: Az alapfelületről távolítsuk el a laza részeket úgy, hogy az alapfelület szilárd és szennyeződésmentes legyen. Ezután a felületet enyhén nedvesítsük be vízzel.
2. A glettanyag bekeverése: A keverőedénybe töltsünk tiszta vizet, és ebbe folyamatosan, lassan szórjuk bele a glettanyagot, hogy az csomómentes masszává álljon össze. Keverési arány: 1 rész vízhez 2 rész glettgipsz, vagy 2 rész vízhez 3 rész glettgipsz a glettelési munkálatoktól függően. Az átlagosan 5 perces beszívódási idő után keverőszárral pasztaszerű anyaggá keverjük a masszát. Figyeljünk arra, hogy a kész paszta csomómentes legyen. Az így nyert glettelőanyagot azonnal használjuk, és környezeti hőmérséklettől függően 40-50 percig dolgozhatunk vele. Mindig csak annyi anyagot keverjünk be, amennyit 40 perc alatt fel tudunk használni, mert a megszilárdult anyag a továbbiakban nem használható.
3. A glettanyag felhasználása: A kitöltendő, kiegyenlítendő, glettelendő felületre hordjuk fel az anyagot. A kötés után a felület esetleges egyenetlenségeit csiszoljuk le. A szerszámokat használat után mossuk le bő vízzel.

Felhordás: rozsdamentes acélsimítóval, szórással
Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten, száraz helyen. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban 6 hónapig, bontott csomagolásban 3 hónapig
Választék: 1, 5 és 25 kg-os kiszerelés papírzsákban


Rigips 0-3 mm glettgipsz:


Név: Rigips 0-3 mm glettgipsz
Kiszerelés: 1 kg, 2,5 kg, 5 kg, 25 kg
Gyártó: Rigips
Szín: 
A belsotéri nagyszilárdságú glettelogipsz 0-3 mm vastagságig (német nevén Schottwiener Spachtelgips) gipszbázisú gletteloanyag.

Alkalmazási terület: Alkalmazható mindenfajta mész-cement vakolatra, festés alá glettelésre, kisebb vakolathibák kitöltéséhez, simításhoz falon vagy mennyezeten. Egyenetlenségek kitöltését, furatok, dübelek környezetének javítását végezhetjük vele. Csempézéshez alapfelületként nem alkalmas. Korrózióvédelem nélküli acélszerkezetek esetében, kötoelemeknél, vasalatoknál nem alkalmazható. Gipszkarton lapok glettelésére nem alkalmazható.

Elonyei: A belsotéri nagyszilárdságú glettelogipsz könnyen bedolgozható spatulyázóanyag, mellyel teljes mértékben sima felület érheto el. Bekeverése egyszeru, a szükséges vízmennyiséget öntsük tiszta edénybe. Ne adjunk hozzá egyéb adalékot! A kiváló kötési tulajdonságoknak köszönhetoen 0 mm rétegvastagságig elhúzható, kiglettelheto. Jó alapfelület festés, mázolás és tapétázás számára. Környezetbarát természetes gipszanyag.

Ajánlott elokezelés: Sima betonszerkezetekre kötohídnak RI-Kombi kontakt, nem egyenletesen nedvszívó felületekre RI-Kombi grund (1:3 vizzel higítva), Ytong szerkezeteknél RI-Kombi grund (1:1 vizzel higítva), vagy elonedvesítés.


Rigips 3-6mm vékonyvakolat:


Név: Rigips 3-6mm vékonyvakolat
Kiszerelés: 5 kg, 25 kg
Gyártó: Rigips
Szín: 
A Rigips gipszes vékonyvakolat 3-6 mm vastagságig (német nevén Schottwiener Haftputzgips) kellosíto réteg nélkül felhordható. A bedolgozás nem igényel drága gépi berendezést, ugyanis a kézzel vagy keveroszárral a szárazkeverék egyszeruen bekeverheto.

Alkalmazási terület: A gipszes vékonyvakolat egy finom vékonyvakolat relatív sík, nedvszívó felületek glettelésére. Megfelelo alapfelületek például a zsaluzott betonfelületek, vagy a gázbeton-szerkezetek. Csempeburkolat alá nem alkalmas. A belsotéri glettelogipsz korrózióvédelem nélküli acélszerkezeteknél, kötoelemeknél és vasalásoknál nem alkalmazható.

Elonyei: Magáneros és nagyberuházás építkezésén egyaránt jelentos költség takarítható meg a szállítás és a takarítás tekintetében. A munkahely tisztántartása lényegesen egyszerubb, mint hagyományos vakolás esetén. Mint minden gipszes vakolat, csak normál páratartalmú helyiségekben használható, ideértve pl. lakóépületek konyháit és fürdoszobáit, ahol a szellozés biztosított.


Rigips 6-30 kézivakolat:


Név: Rigips 6-30 kézivakolat
Kiszerelés: 5 kg, 25 kg
Gyártó: Rigips
Szín: 
A Rigips gipszes vakolat 6-30 mm vastagságig (német nevén Schottwiener Fertigtünich) kézi vakolású készre vakolóanyag beltéri felhasználásra.

Alkalmazási terület: A gipszes vakolat, mint durvább gipszes vékonyvakolat, alkalmas új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok belso szerkezeteinek beton és stabil falazott szerkezetek vakolására, beleértve a szokásos páratartalmú helyiségeket, lakóházak konyháit és fürdoszobáit is. Csempeburkolat alá ragasztásos technológiával alkalmas!

Elonyei: Egyrétegu, anyagában glettelheto kézi vakolat tiszta, száraz, szilárd és nem túl nagy egyenletes nedvszívóképességgel rendelkezo felületekre. Könnyu bedolgozással nagy hatékonyság érheto el. Kituno tulajdonságok kötés, repedésmentesség és felületi simaság tekintetében. A végleges vakolási felület anyagában eldolgozva azonnal elérheto. Jó alapfelület festés, mázolás, tapétázás és csempeburkolat számára. Jó hoszigetelo, jó légáteresztési képességu, szabályozza a levego nedvességtartalmát, kedvezo élettani hatást gyakorol. Nem égheto. Környezetbarát, természetes gipszanyag. Folyamatos gyári és felhasználói minoségellenorzés!


Rigips Rifix ragasztógipsz:


Név: Rigips Rifix ragasztógipsz
Kiszerelés: 25 kg, 40 kg
Gyártó: Rigips
Szín: 
Rigips gipszkarton lapok felragasztásához szárazvakolatként.


Rigips super hézagoló glett:


Név: Rigips super hézagoló glett
Kiszerelés: 2,5 kg, 5 kg, 25 kg
Gyártó: Rigips
Szín: