Untitled document


MÉSZFESTÉKEK:

Fresco beltéri mészfesték:


Név: Fresco beltéri mészfesték
Kiszerelés: 4 liter; 14 liter
Gyártó: Trilak
Szín: 

Kiváló páraáteresztő képességű, friss mész illatot árasztó bevonatot képez, mindezek mellett oldószer és biocid mentes beltéri mészfesték. Az oltott és érlelt mész hagyományos jó tulajdonságainak megtartása mellet a FRESCO beltéri mészfesték könnyebb felhordhatóságot és esztétikus, selymes megjelenést biztosít.

Milyen felületekre a legjobb?

Raktárak, pincék, lakások, vályogházak beltéri falfelületeinek fertőtlenítő festékeként használható.

Felület előkészítés

A meszelni kívánt beltéri falfelület legyen szilárd, száraz és tiszta, tisztítsuk meg a rosszul tapadó részektől, portól, látható olaj- és zsírmaradékoktól vagy egyéb szennyeződésektől. Az újonnan felhordott vakolatokat festés előtt legalább 3-4 hétig hagyjuk száradni (20 °C-on, 65% páratartalom mellett). A falpenésszel, ill. gombával fertőzött felületeket festés előtt feltétlenül tisztítsuk meg, és fertőtlenítsük MERKUR-F/HÉRA penészgátló lemosóval. A mészfestéknek megfelelő alap lehet valamennyi jó nedvszívó képességű, ásványi-, új vagy régi, mész- és mészcementes finom vakolat. Nem ajánljuk enyves festékkel lefestett felületre, olajfestékkel, lakkal, zománccal átfestett felületekre, illetve műanyagra és fára.

A FRESCO mészfestéket AQUAKOLOR színezőpasztával lehet színezni úgy, hogy a színezőpaszta mennyisége maximum 3% lehet. A színezékkel összekevert festéket tárolni nem szabad. Színezésnél minden esetben végezzen próbafestést.

Legfontosabb tulajdonságok

Hígithatóság: Szükség esetén vízzel.
Kiadósság: 8 m2/liter
Kiszerelések: 4l; 14l
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Száradási idő: 2 óra
Átfesthetőségi idő: 4 óra


Polifarbe mészfesték:


Név: Polifarbe mészfesték
Kiszerelés: 5 literes, 14 literes és 20 literes műanyag vödörben
Gyártó: POLIFARBE
Szín: matt fehér
Gazdaságos, környezetkímélo~ falfesték a mész természetes ferto~tleníto~ hatásával. Bevonata kiváló fehérségu^, lég- és páraátereszto~, kopásálló. Jó tulajdonságaival megelo~zi az oltott mész, illetve a hagyományos mészfestékek mino~ségét.

Alkalmazási terület:
Beltéri beton- és vakolt falfelületek festésére alkalmas, továbbá korábban meszelt felületek minoségi felújító festésére is használható. Nem ajánljuk hagyományos enyves, diszperziós-, valamint olaj- és zománcfestékkel festett felületekre.

Választék:
 5, 14 és 20 literes muanyag vödörben kapható.

Felhasználás:
 A festendo beltéri felület szilárd, tiszta, száraz, por- és szennyezodésmentes legyen. Régi meszelt felületekrol a laza, repedezett részeket le kell kaparni. Ha a felület penészes, gombás, kezeljük Fungi penészlemosóval. A hibahelyek javítására alkalmazzunk Corso beltéri meszes glettet. A festéket jól fel kell keverni és a felhordás módjától függoen 25-30% vízzel kell hígítani. Az elso rétegnél 30%-os hígítás javasolt. A Mészfestéket az új, megfeleloen száraz, vakolt felületre három rétegben, a régi felületre két rétegben szükséges felhordani. A rétegek között a homérséklettol függoen 3-4 óra száradási idot biztosítsunk. A festést +5°C-nál alacsonyabb homérsékletu^ festékkel vagy +5°C-nál hidegebb helyiségben, beleértve a falhomérsékletet is, ne végezzük. Színezésre a mészfestékhez megfelelo Poli-Farbe színezo~pasztát vagy az Inntaler színezo~festéket válasszuk és max. 5% mennyiségben használjuk. A színezopasztát bekeverés elott kb.azonos mennyiségu vízzel hígítsuk. Színezésnél minden esetben végezzünk próbafestést. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.

Felületi megjelenés: matt, fehér
Száradási idő: 3-4 óra
Átfesthetőség: 3-4 óra
Tárolás: 5-25°C homérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megörzi: 12 hónapig bontatlan csomagolásban
Felhordás: hengerrel, ecsettel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Hígítás: elso rétegnél 30% vízzel, második és harmadik rétegnél 25% vízzel
Kiadósság: 4-5 m2/liter, 2 rétegben

Összetétel:
mészhidrát, muanyagdiszperzió, pigment, kálcium-karbonát, festékadditív, víz