Untitled document


VÍZSZIGETELÉSEK:

VALMOR Flexibilis Tetőszigetelő bevonat:

Név: VALMOR Flexibilis Tetőszigetelő bevonat
Kiszerelés: 4 liter, 8 liter
Gyártó: Festék Bázis
Szín: fehér, világos szürke

A hajszálrepedéseket is tömíti és dilatálja!

Alkalmazás:

Vízbázisú termék, mely a felhordást, és száradást követően vízhatlan, rugalmas szigetelő réteget képez a felületen, és megakadályozza beázását. Ajánlott lapos tetők szigetelésére, mivel rugalmasságának köszönhetően követi a dilatációs és hőtágulási méretváltozásokat. Világos színe csökkenti a tetők hőterhelését, még a legforróbb nyári napokon is lehetővé teszi a lapos tetőn való közlekedést. Szakszerű felhordás esetén az élettartama meghaladja a 10 évet.

Előkészítés:

A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le.A nedvszívó felületeket VALMOR UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ KONCENTRÁTUM 1:2 higított változatával alapozzuk le.A repedéseket külön eljárással kezeljük. Az 1:1 arányban homokkal megtöltött VALMOR FLEXIBILIS TETŐSZIGETELŐ BEVONATOT a hézagokba kenjük be, majd simítsuk le.

Bevonat készítés:

A bevonat felhordását csak + 5 °C felett végezzük. A munkálatokat végezhetjük ecsettel vagy hengerrel. A vödör tartalmát alaposan keverjük fel, majd az első rétegre szánt mennyiséget hígítsuk meg, maximum 15 % víz hozzáadásával. Az első réteg felvitele után, hagyjuk azt legalább 10 órán át, száradni. A fedőbevonatot 10% víz hozzáadásával hígítsuk, ezt követően hordjuk fel a felületre. A munkaeszközöket használat után vízzel azonnal tisztítsuk ki.

Technikai adatok:

 

Kiadósság hígítva, fogadófelülettől függően: 2-2,5 m2/liter egy rétegben 

Száradási és átvonhatósági idő (25 oC –on ): 10 óra 

Felhordás: Ecsettel, hengerrel, 

Hígítás: Vízzel 

Felhasználhatósági idő ( 5-25 oC –on tárolva ): 2 év

Összetétel: Töltőanyagok, emulzió, adalékanyagok 

Kapható: 4 liter, 8 liter kiszerelésben, illetve fehér és világos- szürke színekben


VALMOR Folyékony Fólia:

Név: VALMOR Folyékony Fólia
Kiszerelés: 
Gyártó: Festék Bázis
Szín: 

Kültérre is!

Alkalmazás:

 Vízbázisú termék, mely a felhordást, és a száradást követően vízhatlan, rugalmas szigetelő réteget képez a felületen. Ajánlott a nagyobb, kívülről jövő vizesedési terhelések, okozta károk megelőzésére. Ezekkel a hatásokkal szemben maximálisan megvédi a felületet. Alkalmas zuhanyzó-, fürdőszoba-, konyha-, és mosóhelyiségek falának/aljzatának, csempézés/járólapozás előtti bevonására. Felhasználható kültérben erkélyek, teraszok járólap alatti vízszigetelésére is.

Előkészítés:

 A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le. A repedéseket külön eljárással kezeljük. Az 1:1 arányban homokkal megtöltött VALMOR FLEXIBILIS FOLYÉKONY FÓLIÁT a hézagokba kenjük be, majd simítsuk le.

Bevonás:

A bevonat felhordását csak + 5 °C felett végezzük. A munkálatokat végezhetjük ecsettel vagy hengerrel. A vödör tartalmát alaposan keverjük fel, majd hígítsuk meg, maximum 15 % víz hozzáadásával. A réteg felvitele után, hagyjuk azt legalább 10 órán át, száradni. A munkaeszközöket használat után vízzel azonnal tisztítsuk ki. Az eszközökre rászáradt anyag csak nehezen, agresszív oldószerek használatával, vagy mechanikusan távolítható el.

Technikai adatok:

 

Kiadósság hígítva, fogadófelülettől függően: 4 m2/liter egy rétegben 

Száradási és átvonhatósági idő (25oC –on ): 10 óra

Felhordás: Spaklival, glettvassal, hengerrel, ecsettel 

Hígítás: Vízzel 

Felhasználhatósági idő ( 5-25 oC –on tárolva ): 2 év 

Összetétel: Töltőanyagok, emulzió, adalékanyagok 

Kapható: 4 liter, 8 liter kiszerelésben